10% POPUSTA NA ONLINE NARUDŽBE

Novi G- Shock Mudmaster GWG-B1000

Kada je riječ o G-Shock satovima, nema sumnje da su impresivni. Nedavno predstavljeni G-Shock Master of G Mudmaster GWG-B1000 ne razočarava, nudeći kombinaciju Tough Solar napajanja, Triple Senzora i Bluetooth povezivanja sa pametnim telefonom. Ovi satovi, koje je Casio najavio u septembru 2023. godine, donose ne samo novu konstrukciju kućišta, već i neke prve funkcionalnosti u svijetu G-Shock satova.

Kada je vanjski dizajn u pitanju, novi Mudmaster GWG-B1000 donosi neke značajne promjene. Iako podsjeća na prethodne modele GWG-1000, ovaj novi model kombinuje elemente stila sa GWG-2000. Kućište od karbonskog vlakna ojačanog smolom izrađeno je od bio-bazirane smole, dok je prsten na brojčaniku od nehrđajućeg čelika. Zaštitne ograde oko prstena izrađene su od karbonskog vlakna ojačanog smolom, dajući satovima robustnost potrebnu za ekstremne avanture.

Što se tiče funkcionalnosti, GWG-B1000 je prvi G-Shock koji kombinuje Tough Solar napajanje, Triple Senzor (altimetar-barometar, kompas, termometar) i Bluetooth povezivanje sa pametnim telefonom. Ovi satovi također imaju Multi Band 6 za automatsku korekciju radio vremena ako se nalazite u dometu predajnika.

Povezivanje sa pametnim telefonom omogućava pristup brojnim funkcijama putem aplikacije Casio Watches. Osim standardnih funkcija kao što su automatsko korektiranje vremena i alarmi, napredne funkcije uključuju Mission Log i Location Indicator. GWG-B1000 također ima funkcije poput Memory Location i Bearing Memory, što čini navigaciju u divljini lakšom nego ikad prije.

Ovi satovi su dizajnirani za ekstremne avanture, ali se također mogu koristiti kao svakodnevni satovi zahvaljujući njihovom izdržljivom dizajnu i praktičnim funkcijama. Također su vodootporni do 200 metara i otporni na udarce, što ih čini pouzdanim partnerima u svakoj situaciji.

Ukratko, novi G-Shock Mudmaster GWG-B1000 je impresivan dodatak liniji Master of G satova. Sa svojim naprednim funkcijama, izdržljivim dizajnom i atraktivnim izgledom, ovi satovi su nezaobilazni za sve avanturiste i ljubitelje kvalitetnih satova.

Za više informacija, posjetite službenu G-Shock web stranicu. Podijelite svoje mišljenje o novim modelima Mudmaster GWG-B1000 u komentarima.

 

Specifikacije sata: BREND: G-Shock

MODEL: Mudmaster

REFERENCA: GWG-B1000-1A4 (crvena) / GWG-B1000-3A (zelena)

BROJČANIK: Crni brojčanik sa analognim i digitalnim LCD prikazom

MATERIJAL KUĆIŠTA: Karbonsko-fiber ojačana smola sa dijelovima od ružičasto-toniranog/crnog DLC-tretiranog nehrđajućeg čelika

DIMENZIJE KUĆIŠTA: 52,1mm (prečnik) × 58,7mm (dužina) × 16,2mm (debljina)

STAKLO: Safirno

POKLOPAC KUĆIŠTA: Nehrđajući čelik

MEHANIZAM: Kvarcni mehanizam Casio 5713 sa solarnim punjenjem

VODOOTPORNOST: 20 bara (200m)

REMK: Uretan sa dvostrukim kopčanjem i držačem od nehrđajućeg čelika

FUNKCIJE: Analogno vrijeme (sati, minute, sekunde), digitalno vrijeme (format 12/24 sata), 24-satni štoperica (tačna do 1/100 sekunde), LED svjetlo, prikaz dana/datuma, 60-minutni odbrojivač, pet dnevnih alarma, Bluetooth povezivanje sa pametnim telefonom, Multi Band 6 automatska korekcija radio vremena, svjetsko vrijeme u 38 vremenskih zona (55 gradova + UTC), dvostruko LED svjetlo za brojčanik i LCD pozadinsko osvjetljenje, automatski kalendar (do 2099. godine), indikator nivoa baterije, režim uštede energije, kompas (sa automatskom korekcijom nivoa), termometar, altimetar, barometar, GPS za dobijanje informacija o lokaciji, dnevnik misije, indikator lokacije, kompas, izlazak i zalazak sunca, podaci o mjesecu