10% POPUSTA NA ONLINE NARUDŽBE

Koja je pravilna veličina ručnog sata i kako izmjeriti vaš zglob

Koja je pravilna veličina ručnog sata

Kada birate ručne satove, važno je obratiti pažnju na dimenzije sata i veličinu vašeg zgloba. Možda volite velike i upadljive satove koji imaju preko 50mm, što je naravno sasvim u redu, ali ako želite nositi sat koji je udoban i lijepo izgleda na zglobu, onda je vrijeme da izmjerite svoj zglob.

Kada je riječ o odabiru ručnih satova, jedan od ključnih faktora koji će odrediti udobnost i estetiku je veličina sata u odnosu na veličinu vašeg zgloba. Dok neki preferiraju upadljive satove velikih dimenzija, važno je znati kako pravilno odabrati sat koji će savršeno odgovarati vašem zglobu. U ovom vodiču, istražit ćemo kako pravilno izmjeriti svoj zglob te kako odabrati odgovarajuću veličinu ručnog sata, nudeći smjernice za različite veličine zgloba. Pravilno odabrana veličina ručnog sata može značajno poboljšati udobnost nošenja i estetski dojam, stoga je važno obratiti pažnju na ove aspekte pri odabiru svog savršenog sata.

Kako izmjeriti svoj zglob

Kako to učiniti? Jednostavno! Uzmite mjernu traku i obavijte je oko svog zgloba. Kao što možete vidjeti u videu,  zglob ima otprilike 40mm u obimu.

Evo nekoliko korisnih savjeta o veličini ručnih satova i zgloba:

Prvo, trebate obratiti pažnju na duljinu od luga do luga sata. To je udaljenost od gornjeg do donjeg dijela lugova na kojima se pričvršćuju remeni.

Evo nekoliko jednostavnih smjernica za veličinu:

Ako je vaš zglob manji od  18 cm birajte satove s promjerom od 36-38mm i duljinom od luga do luga od 46mm.
Ako je vaš zglob oko 18cm, idealna veličina sata je 40-42mm u promjeru i 48mm u duljini od luga do luga. Samo pogledajte kako ovaj sat lijepo stoji na zglobu s promjerom od 40mm i duljinom od luga do luga od 47.5mm.
Ako je vaš zglob veći od 19 cm i više, birajte satove s promjerom od 44mm i više te duljinom od luga do luga od 50mm i više.

Ako pronađete sat koji savršeno odgovara vašem zglobu, vjerujte mi, nećete vjerovati koliko to može poboljšati udobnost nošenja. Pravilno odabrana veličina sata čini razliku i čini da nosite sat s uživanjem.

Odabir pravilne veličine ručnog sata u skladu s veličinom vašeg zgloba ključan je korak kako biste osigurali da vaš sat ne samo lijepo izgleda, već i udobno stoji na vašem zglobu. Mjerenje zgloba i usklađivanje s preporučenim dimenzijama sata, kao što smo naveli u ovom vodiču, može vam pomoći da pronađete sat koji će savršeno odgovarati vašem stilu i osobnim preferencijama. S pravilno odabranim ručnim satom, možete biti sigurni da ćete uživati u njegovom nošenju i istovremeno izgledati besprijekorno.