10% POPUSTA NA ONLINE NARUDŽBE

Ženski satovi – 4 savjeta kako izabrati pravi

U posljednjim decenijama, satovi su postali popularni među ženama kao i muškarcima. Dok su nekada isključivo bili modni dodatak ženski satovi, danas su i praktičan izraz stila. Osim što treba odabrati sat koji odgovara vašem stilu, postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine. Evo četiri ključna savjeta za odabir savršenog ženskog sata.

 1. Mehanizam: Srce sata

  Kod žena, u većini slučajeva tehničke specifikacije sata možda nisu prioritet. Međutim, važno je razumjeti da je mehanizam srce sata. Švicarski mehanizmi su i dalje vrhunski. Možete birati između analognog i automatik mehanizma. Analogni pokreti su zanimljivi zbog vrhunske izrade, ali zahtijevaju više održavanja. Automatik pokreti su precizniji i manje skupi. Važno je razmisliti o tome koliko ćete sat nositi i koliko vam je održavanje važno.

 2. Prilagodba boji Vaše kože

  Razmislite o boji vaše kože prilikom odabira boje sata. Hladni tonovi kože najbolje pristaju uz čelik, srebro ili bijelo zlato, dok će topli tonovi kože sjajiti uz zlato ili roze zlato.

 3. Brojčanik i dragulj

  Veličina brojčanika trebala bi odgovarati veličini vašeg zgloba. Prema istraživanju, većina žena preferira promjer brojčanika od 34-38 mm. Razmislite o kamenčićima na satu – hladni tonovi kože sjaje uz dijamante, dok će topli tonovi kože dobro izgledati s kamenjem poput citrina ili granata.

 4. Kaiš kao stilski izraz

  Izbor kaiša igra ključnu ulogu, posebno ako volite raznolikost u odjeći. Ako preferirate metalne narukvice, odaberite isti materijal kao i kućište sata. Kožni kaiševi pružaju elegantan izgled, a boja treba odgovarati drugim elementima vaše odjeće. Nato kaiševi su moderni i idealni za casual ili outdoor aktivnosti.

Sada kada znate što tražiti, odaberite ženski sat koji ne samo da prati vaš stil, već odražava i vašu osobnost. Uživajte u svakom trenutku s savršenim satom koji krasni vašu ruku.